Where to find redhat ex200

we provide 100% Correct Red Hat ex200 exam questions exam topics which are the best for clearing ex200 exam questions test, and to get certified by Red Hat EX200 Red Hat Certified System Administrator (RHCSA) Exam. The redhat ex200 Questions & Answers covers all the knowledge points of the real ex200 exam questions exam. Crack your Red Hat hitachi ex200 Exam with latest dumps, guaranteed!

Q11. CORRECT TEXT 

Change the logical volume capacity named vo from 190M to 300M. and the size of the floating range should set between 280 and 320. (This logical volume has been mounted in advance.) 

Answer: # vgdisplay 

(Check the capacity of vg, if the capacity is not enough, need to create pv , vgextend , lvextend) 

# lvdisplay (Check lv) 

# lvextend -L +110M /dev/vg2/lv2 

# resize2fs /dev/vg2/lv2 

mount -a 

(Verify) 

------------------------------------------------------------------------------- (Decrease lvm) 

# umount /media 

# fsck -f /dev/vg2/lv2 

# resize2fs -f /dev/vg2/lv2 100M 

# lvreduce -L 100M /dev/vg2/lv2 

# mount -a 

# lvdisplay (Verify) 

OR 

# e2fsck -f /dev/vg1/lvm02 

# resize2fs -f /dev/vg1/lvm02 

# mount /dev/vg1/lvm01 /mnt 

# lvreduce -L 1G -n /dev/vg1/lvm02 

# lvdisplay (Verify) 


Q12. CORRECT TEXT 

Copy /etc/fstab to /var/tmp name admin, the user1 could read, write and modify it, while user2 without any permission. 

Answer: # cp /etc/fstab /var/tmp/ 

# chgrp admin /var/tmp/fstab 

# setfacl -m u:user1:rwx /var/tmp/fstab 

# setfacl -m u:user2:--- /var/tmp/fstab 

# ls -l 

-rw-rw-r--+ 1 root admin 685 Nov 10 15:29 /var/tmp/fstab 


Q13. CORRECT TEXT 

Create a user named alex, and the user id should be 1234, and the password should be alex111. 

Answer: # useradd -u 1234 alex 

# passwd alex 

alex111 

alex111 

OR 

echo alex111|passwd -stdin alex 


Q14. CORRECT TEXT 

Create a user named alex, and the user id should be 1234, and the password should be alex111. 

Answer: # useradd -u 1234 alex 

# passwd alex 

alex111 

alex111 

OR 

echo alex111|passwd -stdin alex 


Q15. CORRECT TEXT 

Change the logical volume capacity named vo from 190M to 300M. and the size of the floating range should set between 280 and 320. (This logical volume has been mounted in advance.) 

Answer: # vgdisplay 

(Check the capacity of vg, if the capacity is not enough, need to create pv , vgextend , lvextend) 

# lvdisplay (Check lv) 

# lvextend -L +110M /dev/vg2/lv2 

# resize2fs /dev/vg2/lv2 

mount -a 

(Verify) 

------------------------------------------------------------------------------- (Decrease lvm) 

# umount /media 

# fsck -f /dev/vg2/lv2 

# resize2fs -f /dev/vg2/lv2 100M 

# lvreduce -L 100M /dev/vg2/lv2 

# mount -a 

# lvdisplay (Verify) 

OR 

# e2fsck -f /dev/vg1/lvm02 

# resize2fs -f /dev/vg1/lvm02 

# mount /dev/vg1/lvm01 /mnt 

# lvreduce -L 1G -n /dev/vg1/lvm02 

# lvdisplay (Verify) 


Q16. CORRECT TEXT 

Add users: user2, user3. 

The Additional group of the two users: user2, user3 is the admin group Password: redhat 

Answer: # useradd -G admin user2 

# useradd -G admin user3 

# passwd user2 

redhat 

# passwd user3 

redhat 


Q17. CORRECT TEXT 

Create a volume group, and set 16M as a extends. And divided a volume group containing 50 extends on volume group lv, make it as ext4 file system, and mounted automatically under /mnt/data. 

Answer: # pvcreate /dev/sda7 /dev/sda8 

# vgcreate -s 16M vg1 /dev/sda7 /dev/sda8 

# lvcreate -l 50 -n lvm02 

# mkfs.ext4 /dev/vg1/lvm02 

# blkid /dev/vg1/lv1 

# vim /etc/fstab 

# mkdir -p /mnt/data 

UUID=xxxxxxxx /mnt/data ext4 defaults 0 0 

# vim /etc/fstab 

# mount -a 

# mount 

(Verify) 


Q18. CORRECT TEXT 

Configure autofs to make sure after login successfully, it has the home directory autofs, which is shared as /rhome/ldapuser40 at the ip: 172.24.40.10. and it also requires that, other ldap users can use the home directory normally. 

Answer: # chkconfig autofs on 

# cd /etc/ 

# vim /etc/auto.master 

/rhome /etc/auto.ldap 

# cp auto.misc auto.ldap 

# vim auto.ladp 

ldapuser40 -rw,soft,intr 172.24.40.10:/rhome/ldapuser40 

* -rw,soft,intr 172.16.40.10:/rhome/& 

# service autofs stop 

# server autofs start 

# showmount -e 172.24.40.10 

# su - ladpuser40 


Q19. CORRECT TEXT 

Create a volume group, and set 16M as a extends. And divided a volume group containing 50 extends on volume group lv, make it as ext4 file system, and mounted automatically under /mnt/data. 

Answer: # pvcreate /dev/sda7 /dev/sda8 

# vgcreate -s 16M vg1 /dev/sda7 /dev/sda8 

# lvcreate -l 50 -n lvm02 

# mkfs.ext4 /dev/vg1/lvm02 

# blkid /dev/vg1/lv1 

# vim /etc/fstab 

# mkdir -p /mnt/data 

UUID=xxxxxxxx /mnt/data ext4 defaults 0 0 

# vim /etc/fstab 

# mount -a 

# mount 

(Verify) 


Q20. CORRECT TEXT 

Configure a task: plan to run echo hello command at 14:23 every day. 

Answer: # which echo 

# crontab -e 

23 14 * * * /bin/echo hello 

# crontab -l (Verify) 



see more http://www.certshared.com/exam/EX200/